Om Upplevelsemattan

Upplevelsemattan skapades utifrån en idé att mattan som en del av miljön på en förskola skulle kunna vara så mycket mer än bara något som täcker golvet och är mjukt att sitta på.

Alla tankar och föreställningar om vad och hur ett nytt revolutionerande matt-koncept skulle kunna se ut behövde ett bollplank - så tillsammans med pedagoger från tongivande förskolor i Linköpings kommun formades ett team som började fila på idén och vad just mattan som del av förskolans innemiljö faktiskt skulle kunna bli. Resultatet blev Upplevelsemattan - mattor anpassade till förskolan.

Vi erbjuder mjuka-, slitstarka och våra alldeles egna pedagogiska mattor som någonting helt nytt att använda sig av i den pedagogiska verksamheten. Ta kontakt med oss redan idag för planering av just ert behov.

Mattor som är mer än bara något som ligger på golvet 😊

Johan Stromqvist

Genom åren har jag sett alla de färgglada klatschiga oinspirerade mattor som länge varit en standard inom förskolan slitas, kastas och ersättas med exakt samma matta som innan.

Idén att förse förskolan med mattor anpassade till just förskolans verksamhet började ta fart. Jag skrev ner ett par grundläggande mål med vad just Upplevelsemattan och våra mattor skulle vara:

  1. Hållbara och slitstarka
  2. Fria storlekar anpassade till den enskilda förskolans lokaler
  3. Pedagogiskt element - mattor som bidrar till verksamheten

Upplevelsemattan blev så otroligt mycket mer än så...

- Johan Strömqvist, grundare av Upplevelsemattan och KÖPA.

En del av Köpa Sverige AB

Upplevelsemattan är en del av e-handelsföretaget Köpa Sverige AB. Läs mer om Köpa Sverige på vår huvudsakliga hemsida www.kopasverige.se.